Met deze eenvoudige truc zijn ouderdomsvlekken voorgoed verleden tijd

9533
Advertisement

Ouderdomsvlekken raak je gemakkelijk kwijt met dit goedkope en effectieve huismiddeltje

Image Source: pinterest.com

Maak je je zorgen over een verouderende huid, pigmentvlekken en andere huidproblemen die door het ouder worden vaak optreden? De beste optie is natuurlijk om deze vorm van hyperpigmentatie te voorkomen, maar wat kun je ertegen doen als je het al hebt? Sommige mensen zijn er helaas gevoeliger voor dan anderen. Een gezonde levensstijl kan in alle gevallen bijdragen aan een jeugdiger uiterlijk, maar je hoeft je geen zorgen te maken als je nu al ouderdomsvlekken hebt – er zijn trucs om ze minder zichtbaar te maken!

Wat is hyperpigmentatie?

Naarmate we ouder worden, verandert de samenstelling van onze huid, zowel wat betreft elasticiteit als kleur. De stof Melanine is verantwoordelijk voor het ontstaan van donkere pigmentvlekken, zoals ouderdomsvlekken en moedervlekken, in de huid. Gelukkig vormen  gewone ouderdomsvlekken geen enkel gezondheidsrisico, maar het is wel verstandig om voor alle zekerheid alle pigmentvlekken in je huid regelmatig te controleren op plotselinge veranderingen of onregelmatigheden. Neem bij twijfel altijd contact op met je huisarts.

Advertisement

Veranderingen in pigmentvlekken waar je op moet letten zijn:

  • Veranderingen in kleur en vorm
  • Ontsteking of zwelling rond een pigmentvlek
  • Vlekken die in een bepaalde richting gaan groeien of gaan bloeden

Voor onschuldige ouderdomsvlekken geldt dat je een goedkoop huismiddeltje kunt gebruiken om ze te laten verdwijnen – kijk op de volgende pagina voor meer informatie. Je zult niet geloven hoe effectief deze truc is!

 

Advertisement

Advertisement